28 Temmuz 2012 Cumartesi

İYİ RAMAZANLAR

Soğuk dırma çorbası
1/2 kg yoğurt
2 su bardağı buğday
1/2 demet maydanoz
2 çay kaşığı tuz
Buğdayı yarım saat haşlayın. Ocağın altını kapatıp soğumaya bırakın. Ardından yoğurdu ayran kıvamından koyuca sulandırıp buğdaya ekleyin. Tuzu katıp birkaç dakika karıştırdıktan sonra üzerini maydanozla süsleyerek servise hazır hale getirin.
Soğuk dırma çorbası ve lezzetli daha birçok tarife mutlumutfaklar.com’dan ulaşmak mümkün. Marifetli hanımlar tarifler sayesinde lezzetli yemekler yapıyor ve kalabalık iftar davetleri düzenleyerek sofraları şenlendiriyor. İş bulaşığa gelince de en zorlu yağlar Fairy ile temizleniyor. Fairy Platinum, özel formülü ve 3 bölmeli sıvı içeriği sayesinde hem bulaşıklardaki hem de makinenizdeki yağları temizleyip bulaşıklarınızı pırıl pırıl yaparken siz sadece sevdiklerinizle birlikte iftar sofranızın keyfini çıkarırsınız.
Ramazana özel sürprizlerinden faydalanmak için siz de Fairy’yi Facebook sayfasından ve mutlumutfaklar.com’dan takip edin, temizlik gücünü daha yakından tanırken aynı zamanda hediyeler kazanın!
Bir bumads advertorial içeriğidir.


Posted in Çorba Tarifleri | Tagged , , , | Leave a comment

Biberli şehriye Çorbası

Hazırlama:10 dk
Pişirme:15
4-5 Kişilik
Gerekli Malzemeler:
2 salçalık kırmızı biber
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çay bardağı arpa şehriye
5 su bardağı et suyu
Tuz, karabiber
biberli şehriye 300x199 Biberli şehriye Çorbası
biberli şehriye çorbası
Hazırlanışı
1.Biberleri  yıkayıp kurulayın. İkiye kesip sap kısımlarını ve tohumlarını temizleyin. Çok ince keserek doğrayın 
2.bir çorba tenceresine sıvı yağ ve tereyağı koyup ocağı yakın.
3.Yağ eriyince kıyılmış biberleri ilave edin. karıştırarak bir kaç dakika kavurun.Üzerine et suyunu,tuz ve karabiberi ilave edip kaynamaya bırakın. 
4.Kaynamaya başlayınca arpa şehriyeyi ilave edin.Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte 15 dakika kadara pişmeye bırakın. Çorbayı kaselere alıp sıcak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder