29 Temmuz 2012 Pazar

saçımıza uygulayacağımız püf noktalaımız..


Kadınlarda Yüze Göre Saç Stilleri

Botoksu ya da plastik cerrahiyi unutun. Yüzünüzde hızlı bir değişim yaratmak istiyorsanız, yüz şeklinize uygun yeni bir saç kesimini deneyin.
“Müşterilerime her zaman perçemin botokstan daha ucuz olduğunu söylerim. Bir saç stili sizi tamamen yeni bir ruh haline sokabilir” diyor New York City Valery Joseph Salon’un baş stilisti Maria De Los Angeles. “Saç kesimi ile yapılabilecek çok fazla şey vardır.”
Elbette görünümünüzde köklü bir değişiklik yaparken, doğru seç kesimini seçmek hayati önem taşır. En önemli noktalardan biri de, yüzünüze uygun saç kesimini seçmektir. İşte De Los Angeles’in farklı yüz şekilleri için önerileri.
Mükemmel Yüzler için Saç Stilleri
Yuvarlak (Cameron Diaz, Charlize Theron)
“Yuvarlak yüz, klasik bir yüz şekli olarak değerlendirilir,” diyor De Los Angeles. “1940′larda, bu yüz tipi için popüler görünüm, yumuşak ve doğal dalgalardı. Artık daha çok deniz dalgaları duygusu yaratan kıvrımlar yapıyoruz.” İşin püf noktası kıvrım uzunluğunu yanakların altına kadar uzatmaktır; stilistinize katları çok kısa yapmamasını söyleyin.
Köşeli (Angelina Jolie, Jennifer Garner)
“Böyle bir yüz şekliniz varsa, birçok saç stili size yakışacaktır. Ama yüz hatlarınız büyükse, saçınızın uzunluğu ve dokusu konusunda kendinizi ne kadar rahat hissedeceğinizi de göz önünde bulundurmanız gerekir” diyor De Los Angeles. “Angelina Jolie bunu doğru yapıyor: Uzun saçı tercih ediyor ve yüz hatlarını dengeliyor. Saçları kısa olsaydı, sadece dudaklarını görürdünüz.”
Kalp (Reese Witherspoon)
“Bu tip yüzlere en çok yana atılmış bukleler güzel durur; çünkü genellikle alın genişliği yanak genişliğinden fazladır,” diyor De Los Angeles. “Saçların elmacık kemiği çizgisine doğru daha dolgun görünmesini sağlayacak katları severim. Çok düz saçı sevmem;  yanak noktasını çok fazla gösteren bir perdeye benzer düz saç.”
Uzun (Lisa Rinna, Joy Behar)
“Yapmak istediğiniz şey, yüzün uzunluğunu kısaltmaktır; bu nedenle, perçemlerin gerçekten işe yaradığını düşünüyorum,” diyor De Los Angeles. “Yüzün çevresinde daha kısa katların olması da işe yarayacaktır. Saç, göğüs bölümünü aşacak kadar uzun olmalıdır. Ayrıca ben uzun hatlardan da uzak dururdum.” Zaten uzun olan bir yüzü daha da uzun gösterecek çok uzun saçların tercih edilmemesini de öneriyor. Bunun yerine, kafanın üst kısımlarında katlar olmasını ve saçların bu bölümde daha dolgun durmasını tercih edebilirsiniz.
Herkes için: Perçemler
Her yüz şekline uyan ve yüzünüzü canlandıracak bir başka görünüm: perçemler! “Özellikle kaş uzunluğundaysa, perçemler yüzünüzün tüm görünümünü yenileyebilir,” diyor De Los Angeles. “Biraz kat ve yana atılmış perçem birçok kadında harikalar yaratır. Perçem, sizi çok daha harika ve modern gösterir.”
Perçem kullanmayı tercih ederseniz, muhteşem bir görünümden berbat bir görünüme geçmemek için bu perçemlerin sık sık düzeltilmesi gerektiğini unutmayın. “Düz perçemler hoş görünebilir, ama onları taşımak zor olabilir ve perçemin bakımı gerçekten zordur,” hatırlatmasını  yapıyor De Los Angeles.

Burçlara Göre Saç Stilleri

Astrolojiye, karakterinizin farklı yönlerini keşfedip geleceğinizle ilgili öngörü sahibi olmak üzere başvuruyor olabilirsiniz. Peki, size en çok hangi saç modelinin yakışacağı konusunda da burçların size sunabileceği çok şey olduğunu biliyor muydunuz? Ankara’da 15 yıldır kuaförlük yapan ve müşterilerinin saç ve makyajlarını burçlarına göre tasarlayan Nazan Tezcan’ın söylediği gibi, ”Kadınların çoğu, burçlarının giyim, kuşam, saç ve makyaj tarzlarını belirlediğini bilmiyor”.
Saç Modelinizi Seçerken Burcunuzun Söylediklerine Kulak Verin
Bize burcunuzu söyleyin, karakterinize en uygun olan saç modeli ve renginin hangisi olduğunu söyleyelim!
Koç: Özgürlüğüne düşkün birisi varsa, işte o sizsiniz. Sizin için en korkutucu şey kısıtlanmak. Bu yüzden sizin için uygun olan, rahat kullanabileceğiniz, sizi engellemeyecek bir saç kesimi. Söylememize gerek  bile yok; saçlarınız uzunsa, at kuyruğu yapıyorsunuz. Doğuştan lider olduğunuz ve dikkat sevmeyi çok sevdiğiniz için de kızıl renk saçınıza çok yakışıyor.
Boğa: Kimse sizin havai, ayakları yere basmayan biri olduğunuzu söyleyemez. Dostlarınıza sorarsak, ne kadar güvenilir, dirençli, sabırlı ve gerçekçi biri olduğunuzu söyleyeceklerdir. Bu yüzden tercihiniz daima doğal olandan yana. Abartılı, gösterişli, dikkat çekici modeller size göre değil. Ayrıca değişiklikleri ve yenilikleri sevdiğiniz için de kızılın açık tonları ve sarı sizin için ideal.
İkizler: Monotonluk, bir sirk cambazına ne kadar uzaksa size de o kadar uzak! Bu nedenle, dostlarınız muhtemelen sizi bir ay platin sarısı saçlarınıza alışmaya çalışırlarken, bir sonraki ay başınızdaki deniz mavisi esintileriyle karşılaştıklarında şaşırmıyorlardır. Bu yüzden, size saç modeli önermemiz çok zor. Ancak bahse gireriz ki; neşeli, hareketli, duyarlı ve rahatı seven mizacınızla, rahat kullanılan, özel bir bakım gerektirmeyen, evden çıkmadan önce şöyle bir taramanızın yeterli olacağı saç modellerini tercih ediyorsunuzdur.
İkiz karakterli mizacını saç renginde de görmek isteyen İkizler kadını için röfleli ve gölgeli saçlar uygundur.
Yengeç: Bir hayvan olarak dünyaya gelmiş olsaydınız, mutlaka kedi olurdunuz! Romantik ve şefkatlisiniz. Alışkanlıklarınıza, değerlerinize ve evinize son derece bağlısınız. Ama özgürlüğünüze de bir kedi kadar düşkünsünüz. Kişisel alanınıza sizin izniniz olmadan birisi yaklaşır yaklaşmaz, tırnaklarınızı hemen çıkarıverirsiniz. Bu yüzden, saçlarınız siz istediğiniz zaman istediğiniz kişiye sunmak üzere, gözlerinizdeki anlamı saklayabilecek kadar uzun olmalı.
Sezgileri kuvvetli ve duygulu Yengeç kadınına, açık kumral saç rengi çok yakışır.
Aslan: Adı üstünde; ormanların kraliçesi sizsiniz! Tüm gözler üzerinizde toplanmalı, sizi gören herkes kıskançlığından titremeli! Bu yüzden de dikkat çeken, gösterişli ve cesaret isteyen saç modelleri tam size göre. Kendine güvenen, tutkulu ve ateşli Aslan kadınlarının rengi açık kumral ve fındık kabuğu rengidir.
Başak: Mükemmellik göbek adınız! Dağınıklığa, pasaklılığa tahammülünüz hiç yok. Hata affetmediğiniz için de ayrıntılar sizin için bütün kadar önemli. Bu yüzden saçlarınızın da her zaman bakımlı ve özenli olması şart. Sorumluluk sahibi ve hassas bir mizaca sahip olan Başak kadınının rengi platin tonlarıdır.
Terazi: Sizi anlatacak en iyi deyim, ‘ne yardan ne serden’ olurdu. Estetiğe, konfora ve lükse karşı başkalarından daha duyarlısınız. Ama yine de gösterişi ve abartıyı sevmiyorsunuz. Bu nedenle tavsiyemiz, sade, ama şık saç modellerini tercih etmeniz.
Cazibeli, hayat sevinciyle dolu ve uyumlu Terazi kadını için en uygun saç rengi kumral tonlarıdır.
Akrep: Şimdiye kadar isteyip de elde edemediğiniz hiçbir şey olmadıysa, siz tipik bir Akrep kadınısınız! O delici bakışlarınızı istediğiniz kişiye odakladığınızda, ona ulaşamama ihtimaliniz sıfır. Çevrenizde bıraktığınız soğuk izlenime rağmen, gizem ve tutku, hayatınızın olmazsa olmazları arasında yer alıyor. Küt kesimli saçlar, Akrep kadınlarının saklı güzelliklerini ortaya çıkarmaları açısından biçilmiş kaftandır.
Azimli ve cazibeli Akrep kadını için en uygun saç rengi kuzguni siyahtır.
Yay: Kuşlar kadar bağımsız olmak temel özelliğiniz. Hangi konuda olursa olsun, dizginler mutlaka sizin elinizde olmalı. Oyunun kurallarını koyan da, çiğneyen de her daim siz olmalısınız. Jöle, sprey gibi ürünlerden hoşlanmadığınız için, yumuşak saç modeli kullandığınıza bahse gireriz.
Dışa dönük, maceracı, aynı zamanda zarif Yay kadının rengi koyu kumraldır.
Oğlak: Karakterinizi tarif edecek en uygun kelime, sağlamcılık olmalı. Sizi tanıyan kime sorarsak soralım, sorumluluk sahibi, güvenilir, sebatkar, hırslı ve çalışkan kişiliğinizden bahsedecektir. Hayatınızın her yönünde olduğu gibi, saç konusunda da sağlamcı olduğunuz için, saçınızın dağılmasını önleyen sprey ve jöle gibi ürünler kullanmanızı tavsiye ederiz.
Neşeli, çalışkan, hırslı yapısıyla dikkat çeken Oğlak kadınına en çok yakışan saç rengi toprağın tonlarıdır.
Kova: En çok kullandığınız kelimeler, prensip ve mücadele olmalı. Her şeyi bilip görüyormuş gibisiniz. Sıra dışı zevkleriniz var ve inançlarınız için büyük mücadelelere girmekten çekinmezsiniz. Hal böyle olunca, karmaşık, her daim bakım isteyen saç modelleri, size göre değil elbette. Sade, ama şık bir modeli tercih etmelisiniz.
Özgürlüğüne düşkün, iş bitirici ve kararlı Kova kadınının saç rengi kızıl ve violet’tir.
Balık: Bir Balık olarak, suyun altından hiç çıkmamaya alışmış olmalısınız. Düşler, gerçeğin alanından çok daha yakın size. Burçların en duygusalı sizsiniz ve mantıktan çok sezgilerinizle yolunuzu buluyorsunuz. Hassas karakteriniz saçlarınıza da yansıdığından, boya ve perma gibi kimyasal uygulamalardan uzak durmalısınız. Saçlarınızı mutlaka boyayacaksanız, bitkisel boyalar kullanmaya özen gösterin.
Zengin bir iç dünyası olan Balık kadınına toprak rengi ve tonları çok yakışır.


alıntıdır: saygılar   



                                        Bayan evi :) sahipleri

1 yorum: