28 Temmuz 2012 Cumartesi


Uyku arkadaşı nedir?

Bir çocuğun kendi kendine uykuya dalmasını kolaylaştıran nesne  o çocuğun uyku arkadaşıdır. Çocuklar bu nesneleri, suratlarına sürerek, koklayarak ya da bu nesnelere sarılıp küçük uçlarıyla oynayarak kendi kendilerini sakinleştirirler. Çocuğunuzu bir uyku arkadaşı ile tanıştırma ayı 4’üncü aydır. Tam bağlanma ise 6 ay ve sonrası beklenir. Uyku arkadaşı da herhangi bir şey olabilir. Ortak özellikleri şunlardır:
- Yumuşak ve eliyle kavrayıp sarılabileceği kadar küçük olması – Küçük parmaklarıyla oynayabileceği sivrice uçları ya da uzunca uzantıları olması (kol, bacak kulak gibi) – Eğer bez şeklindeyse (ki çocuklar bez şeklinde bir uyku ardaşını çok kolay benimser) gece uyurken çocuğa tehlike oluşturmayacak  kadar küçük olması (yaklaşık mendil büyüklüğü) ya da kumaşının hava geçiren bir kumaş olması.Bu açıdan polar yada havludan üretilmiş olanları çok kullanışlı.Bir parça saten kumaş içermesş yumuşaklık ve serinlik hissivermesi ile ekstra rahatlama saşlar ama saten hem yıkamahya pek gelmiyor hem de cabuk eskiyor.
Özellikle temizliğinin de kolay olması gerekli ki ağzına burnuna süreceği için sık sık yıkama gereği duyacaksınız.Uyku arkadaşının kaliteli ve dayanıklı kumastan üretilmiş olması burada da önemli çünki yıllar yıllar boyu kullanacak,eğer ki başına bir iş gelir,yıkana yıkana çabucak eskirse yeni bir uyku arkadaşı edinmesi travmalı bir geçiş olacağı için kaliteli ve dayanıklı kumastan üretilmiş bir uyku arkadaşı seçmelisiniz.
Güvenilirlik açısından marka da mühim.Bildik markaların ürünlerini tercih etmenizi öneririz.Kullanılan malzemenin bebek sağlığı açısından risk taşımaması ğart.Piyasada Çin malı muhteşem görünüşlü fakat kullanılan boyadan kumaşın kalitesine kadar risk taşıyan pek çok ürün var.Sonuçta hem dayanıklılık hem sağlık açısından Disney,Chicco gibi markalara yönelinmesinde fayda var.
Bu özelliklere uygun bir uyku arkadaşını 4/6 aydan itibaren çocuğunuzun yatağına koyun. Yataktan dışarı çıkarmayın ve uykuya yatırırken eline verin, yüzüne sürün vs. Pusette ya da başka bir yerde uyuyacaksa da yanınızda taşıyın, uykudan önce eline verin ama uyanınca alın. Zamanla bu nesneye bağlanacaktır.Bu nesneyi gördüğü,kokusunu duyduğu gibi uyku çağrıştıracak ve uyku moduna geçecektir.
uyku arkadaşı nedir,uyku arkadaşı seçimi,uyku arkadasi secimi,uyku arkadaşı nasıl olmalı,uyku arkadasi nasil olmali,chicco,disney uyku arkadaşı,disney uyku arkadasi,bebeklerde uyku düzeni

uyku arkadasi secimiX uyku arkadaşı nasıl olmalıX uyku arkadasi nasil olmaliX chiccoXdisney uyku arkadaşıX disney uyku arkadasiX bebeklerde uyku düzeniX anason cayiXbattaniyeX bebeklerde iyi bir uyku icinX bebeklerde uyku duzeniX bebeklerde uyku saatiXbebeklerde uyku sorunlariX bebekleri kolay uyutmak icinX bebekleri uyutmak icinX bebek nasil uyutulurX bitki caylariX biberonX cocuklarda uyku sorunlariX uyku bozukluklariX uyku bozukluguna karsi,uyutabilmek icinX uyku icin oneriler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder